Truckutbildning A-B
Truckförarutbildning enligt läroplan TLP 10 Kursen syftar till att ge deltagaren de teoretiska och praktiska grundläggande kunskaper inom materialhantering med truck, som möjliggör att denna kan utövas med betryggande säkerhet för såväl förare som människor i truckens närhet. Kursen syftar också till att uppfylla de krav som finns i Arbetsmiljölagen (AFS 2006:5 användning av truckar), samt kraven som de olika parterna på arbetsmarknaden har kommit överens om i TLP 10.
Förkunskaper:
För att köra truck man ska vara minst 18 år (i vissa fall kan man få köra truck redan vid 16 års ålder om man genomgått utbildningen samt fått ett skriftligt medgivande från vårdnadshavaren). Deltagaren ska också ha tillräckliga kunskaper och färdigheter (i tillämpliga delar) som krävs för att få körkort. Man ska helst ha körkort, för att köra truck på väg krävs minst traktorkort eller AM -Körkort. Dessutom bör man ha gott omdöme, ansvarskänsla, god syn, bra rygg, psykisk balans. Reglerna för detta finns på Arbetsmiljöverkets författningssamling om minderåriga i arbetslivet.Kursplan:
Målgrupp:
Utbildningen vänder sig generellt till personer som i sitt arbete har behov av att framföra en truck.
Kursplan:
Trucktyper
Truckens konstruktion
Truckens stabilitet
Godshantering
Materialhantering
Daglig tillsyn
Trafik-och sakerhetregler
Arbetarskydd
Farligt gods
Ett ergonomiskt arbetssätt
Teoretiskt slutprov
Truckkörning och praktiskt slutprov
Efter avslutad utbildning:
Efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov utfärdar truckinstruktören ett truckkort, som visar att föraren genomgått utbildningen i fråga och klarat proven. På truckkortet anges vilken/vilka truck typer eleven övat med och blivit godkänd för.
Schema:
Del 1 / Teori online
Del 2 / Praktiskt övning (Elektronvägen 1 114 49 Huddinge )
Kontakta oss
Tel: 010-178 27 82
E-post: info@etaitruck.se
Liftutbildning Grundutbildning
Syftet:
Med vår liftutbildning är att förbereda deltagarna så att de efter kursens slut kan välja lämplig maskin för olika arbetsmoment. Utbildningen syftar även till att förebygga olyckor vid användning av liftar genom ökad kunskap samt korrekt användning av fallskydd i liften.
Målgruppen:
För vår liftutbildning innefattar alla som använder mobila arbetsplattformar, inklusive arbetsledare och skyddsombud som behöver kunna planera arbete med och runt liftar.
Förkunskapskraven:
Deltagarna måste vara minst 18 år gamla, och ha god förståelse för det svenska språket. Inga andra förkunskaper krävs.
Under utbildningen kommer deltagarna att lära sig om
Maskintyper
Liftens uppbyggnad och konstruktion
Kontroll och besiktning
Arbetssätt och handhavande
Daglig tillsyn
Arbetsskydd och lagar
olycksstatistik
Efter avslutad:
liftutbildning och godkänt prov kommer deltagarna att tilldelas ett utbildningsbevis för mobil arbetsplattform i kategorierna 1A, 1B, 3A och 3B. Utbildningsbeviset rekommenderas att ha en giltighetstid på 5 år. Om giltighetstiden har löpt ut rekommenderas en repetitionskurs för att erhålla ett nytt utbildningsbevis med 5 års giltighetstid.
Kursdokumentation:
Kursen följer Liftutbildningsrådets (LUR) liftläroplan (LLP) och följer den internationella standarden SS-ISO 18878:2013.
Pris: 2490 kr ex moms
Hjullastare utbildning
Mål:
Utbildningens syfte är att tillhandahålla nödvändiga kunskaper och färdigheter
att lasta, bära och lossa gods med en hjullastare som är utrustad med pallgafflar eller liknande lyftaggregat på plana och hårdgjorda underlag Denna behörighet följer Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:5 om Användning av truckar och TLP-10. Utbildningen består av en teoretisk del med skriftligt slutprov samt en praktisk del med övningsmoment och slutprov.
Målgrupp:
Kursen riktar sig till personer som behöver grundläggande kunskaper och färdigheter för att köra hjullastare yrkesmässigt. Den inkluderar också säkerhetsfrågor och tillsyn av maskinen.
Ingår i kursen:
Kursen inkluderar material samt utfärdande av utbildningsbevis.
Kursinnehåll:
Utbildningen omfattar bland annat:
Daglig tillsyn
Fortlöpande tillsyn
Ansvar, försäkringar
Arbetsmiljölagstiftning
Maskinens konstruktion
Ergonomi
Brandskydd
Trafikregler
Pallgaffelhantering
Lastning med skopa
Redskap
Efter avslutad utbildning:
Efter avslutad utbildning tilldelas deltagarna ett utbildningsbevis eller intyg som bekräftar deras deltagande och prestationer under kursen
Kurslängd:
1 – 2 dagar Beroende på förkunskaper och erfarenhet
Pris: 4990 SEK
Lagar och föreskrifter
Riskbedömning och analyser
Val av lift
Genomgång av liftens funktioner
Daglig tillsyn
Användning av fallskydd i lift (sele, kopplingsfunktioner)
Evakuering- och räddningsplan
Nödsänkning
Hantera olika typer av liftar (saxlift, skylift, med flera)
Hör av dig till oss idag
Vill ni komma i kontakt med oss vänligen fyll i kontaktformulär nedan och sedan tryck på skicka knappen. Vi kommer att höra av oss så snart som möjligt.